Sosyal Medya

Güncel

Katledilen astsubay için özel ekip Yasin’ler için vurdumduymazlık

Diyarbakır`da Katledilen astsubay için özel ekip kuran yetkililerin Yasin’ler için vurdumduymazlık sergilemeleri tepki çekiyor...



Diyarbakır merkez BaÄŸlar Ä°lçesi`nde eÅŸiyle birlikte semt pazarında alışveriÅŸ yaparken silahlı saldırıya uÄŸrayan Hava Astsubay ÜstçavuÅŸ Nejdet AydoÄŸdu’ya silahlı saldırıda bulunan maskeli iki kiÅŸinin bulunması için polis ve jandarmadan oluÅŸturulan ortak birimin yaptığı baskınlarda olayla ilgili olarak 10 kiÅŸiyi gözaltına aldığı öÄŸrenildi.
Olayın yaÅŸandığı yere yakın tüm kameralardaki görüntüleri izleyerek iÅŸe koyulan ekibin, astsubay AydoÄŸdu’nun pazara giderken güzergâhında bulunan tüm MOBESE ve güvenlik kameralarının da incelendiÄŸi öÄŸrenildi.
Olay yaÅŸandıktan sonra kaçan saldırganlar hakkında çevre esnafının ve görgü tanıklarının da bilgisine baÅŸvurduÄŸu öÄŸrenilen polis ve jandarmanın, olay günü saldırıya ÅŸahit olanlarında bilgilerine baÅŸvurduÄŸu öÄŸrenildi. Alınan istihbarat ve edinilen bilgiler ışığında 12 adrese baskın düzenleyen Polisin, daha öncede kentte yapılan çeÅŸitli eylemlerde yer almış 10 kiÅŸiyi gözaltına aldığı belirtildi.
Olayla ilgili olarak edinilen bilgiler ışığında baskınların devam edeceÄŸini belirten yetkililer, saldırıyla ilgili baskınların aralıksız devam edeceÄŸini belirtti. 

YASÄ°N`LERÄ°N KATÄ°LLERÄ° HALA BULUNAMADI 

Öte yandan katledilen Astsubay için özel birim oluÅŸturan yetkililer Kurban bayramının 4. Günü vahÅŸice katledilen Yasin Börü ve diÄŸer arkadaÅŸları için kayda deÄŸer adımlar atmaması ise dikkat çekiyor. Katledilen astsubay için yapılan çalışmaların onda biri bile Åžehit Yasin ve arkadaÅŸları için yapılmaması hem çifte standart hem de büyük bir vurdumduymazlık olarak deÄŸerlendiriliyor. Bu durum ise kamu vicdanını yaralarken PKK ve yandaÅŸlarının da daha fazla cesaretlenip, benzer olaylar iÅŸlemelerine neden oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.